Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 255. Gustav
Teknik Teckning, pigmenttryck
Konstnär Mike Stott

De utställda bilderna ingår i en serie med fotografier och teckningar av kor, tjurar och grisar som jag har arbetet med under senare år. Inspirationen kommer ifrån det skånska landskapet i närheten av Skillinge och Simrishamn där jag bor halvårsvis. Arbetet har det övergripande temat BOSKAP/LANDSKAP där djuren och dess omgivning ses som oskiljaktiga delar.

Fotografering och teckning kompletterar varandra under arbetsprocessen. Mitt sätt att fotografera är till stor del momentant och intuitivt, medan teckning kräver ett mera koncentrerat seende. Teckningen växer fram stegvis och påkallar en kontinuerlig revidering av det man ser framför sig. Bägge teknikerna berikar varandra på ett fruktbart och spännande sätt och gör att man kan komma närmare föremålet i form och uttryck.

Jag delar min tid mellan Stockholm och Skillinge på Österlen. Det skånska landskapet påminner om min hemtrakt Yorkshire i England där jag växte upp. 1970 flyttade jag till Sverige vid 26-års ålder efter konst-och designutbildning på bl a Royal College of Art i London.

En utställning med titeln BOSKAP/LANDSKAP kommer att visas på Galleri Nordostpassagen i Stockholm i mars/april 2017. Ett urval av bilderna kan ses på: boskap-landskap.tumblr.com
Övriga arbeten visas på: stottmike.tumblr.com
Kontakt: mike_stott@me.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs