Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 140. Brunkol nummer 3
Teknik Akvarell
Konstnär Paula Jorgensen Korning

Brunkolsfälten i Tyskland.
Bilder av Vattenfalls tyska open-face mining som hittades i en svensk tidning är paradoxalt vackra. De blev inspiration till första akvarellen, och den första blev förebilden till den andra och den andra till den tredje, osv.
Mycket jag gör är målat “parallel to the picture plane,” som de här, med omålat/vitpapper i bilden, om det går.
Jag är förtrollad av både våtmarker och närheten till katastrofen.

Har gjort några studier/målningar av isländska landskap & stone circle stones från egna foton, och mytologi-inspirerade bilder av egyptiska gudar och gudinnor, många målningar med pyramider. Jag försöker hitta humor i konst. Är påverkad av kaliforniska vuxenserier, som Zap Comics (Crumb och Moscoso) och konstnärer som Roy de Forest, Wayne Thiebaud, Bill Wiley och Richard Diebenkorn.
Jag målar i akvarell, olja, akryl, tecknar också.

Född Paula Seeberg Jorgensen 1945 i Boston, Massachusetts. Växte upp mest i Kalifornien. Kom till Sverige först på besök till min bror som vägrade anmäla sig till värnplikt i protest mot Vietnamkriget, somrarna 1972, 1973, 1975, flyttade hit november 1975. Blev Sveriges första Rolfer® 1983. Bodde i San Anselmo, Kalifornien 1999-2000, saknade Sverige och flyttade hit igen, hittade kärlek & blev svensk medborgare.
Har arbetat som teckningslärare, på vuxenskolan, högstadiet, gymnasiet i Sigtuna, Småland, Täby, Stockholm (och i Kalifornien i Concord och Berkeley), undervisat i engelska och psykologi, och som Certified Advanced Rolfer®. Utställningar i USA och Sigtuna.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs