Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 227. MG with Style
Teknik Akryl på linneduk
Konstnär Roland Sahrling

Jag har tecknat sedan barnaåren, och upptäckte tidigt min fallenhet och mitt intresse. Det var lätt för mig att återge vad jag såg, och det var vyerna i naturen jag upptäckte, mer än detaljerna.

I unga år väcktes också mitt intresse för bilar. Jag älskade att åka bil, och njöt både av färden genom landskapet och av att se nya orter, städer. Jag lade märke till detaljerna i bilen och formerna i karossen, kromlister, stötfångare, olika linjer och hur allt hängde ihop. Detta har följt mig genom åren, och jag har fotograferat bilar och fordon i alla år och på det sättet samlat intrycken.

Jag har haft olika yrken, bland annat arbetat som grafisk formgivare, och tecknandet har alltid varit en central del i mitt liv. När jag nu i mitt måleri studerar fordon fascineras jag av hur lack och krom återspeglar omgivningen och hur man kan upptäcka detaljer som ger djup och dynamik.

Från alla epoker i bilens intressanta historia finns det exempel som är en njutning för ögat, och människor har under alla dessa år tilltalats av formgivares förmåga att skapa både vackra och ändamålsenliga former.

Jag målar mestadels i akryl, på linneduk, och försöker skapa en komposition som förenar plåt och krom, där detaljerna samverkar till en harmonisk helhet, och i mina arbeten skapar jag rymd och dynamik genom stor kontrastverkan, där ljusa och mörka partier samverkar...
...precis som i livet!

Jag är född 1957 och bor i Malmö.
Hemsida: www.rolandsahrling.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs