Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 52. Bathers at Asnières
Teknik Olja på linne
Konstnär Simon Dahlgren Strååt

Jag försöker alltid öppna upp för ett "innan" och ett "efter" i mina bilder. Målningen ska bjuda in till frågor som åskådaren får lust att spekulera över. Vad ledde fram till detta ögonblick? Vad hände sen? Vad känner eller tänker karaktärerna? Vad innebär bildens titel? osv.


Detta verk heter Bathers at Asnières. Idéen till motivet dök upp efter otaliga besök på National Gallery i London där Georges Seurats målning med samma titel hänger. National Gallery är flitigt besökt av skolklasser med varierande intresse för verken. Klassernas reaktioner och beteende fick mig att reflektera över konstens förhållande till underhållning och hur information förpackas och serveras för att vinna någons blick och tanke för en stund.

Född 1984, bosatt i Stockholm
För fler verk av Simon Dahlgren Strååt besök http://dahlgrenstraat.se/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs