Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 19. Falläpplen
Teknik Tusch, akryl
Konstnär Siv Appelqvist

Självlärd. Jag har alltid varit intresserad av konst och bilder. Jag var gift med en konstnär i sextio år. Vi såg mycket konst tillsammans och det blev många diskussioner om konst.
Jag arbetade som sköterska på barn- och ungdomspsykiatrin i Kristianstad. Efter pensionen började jag själv rita och måla lite. 

När min make blev sjuk satt jag hos honom och målade. När han dog 2007 började jag måla mer – det var läkande under en tung period. Jag har sedan fortsatt att måla och rita, det ger mig stor stimulans och tillfredsställelse. 

Inspiration och idéer får jag från omgivningen. Det räcker att se sig omkring i den lilla och den stora världen. Motiven växer fram under arbetets gång och jag blir påverkad av det som händer och sker runtomkring mig.

Jag tycker om att se på gamla hus och att måla av dem. Huset mitt i tavlan "Falläpplen" är från en turkisk stad. 

Född 1925, bosatt i Lund.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs