Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 44. Vi kan bli berg I
Teknik Frigolit, gips, spackel, tyg
Konstnär Snöfrid Caldeborg

I arbetet med Vi kan bli berg I fanns det en text närvarande. En text jag skrev för ett par år sedan. Texten har varit en av delarna i en triptyk tillsammans med Vi kan bli berg I och dess syskon Vi kan bli berg II.
Jag tänkte att jag kunde dela med mej av texten här, som en väg in till skulpturen, för det är så jag har arbetat med mitt projekt Vi kan bli berg.

Man går där. Det är en stor värld, men man är aldrig rädd. Kanske kastar man ändå en blick över axeln ibland. Man går. Sliter harar i stycken, inte för att man är hungrig, inte för att man måste utan för att man kan. Det finns ingenting där att hämta, ingen vill komma nära, ingen vill kura ihop bredvid när det blåser och är kallt.

En dag ledsnar man. Sätter sej ner, precis där man står och man reser sej aldrig igen. Man lämnar sitt rovdjur. Efter några år börjar kroppen glömma bort vilka kroppsdelar som var viktiga, så försvinner huggtänder och ben. Man vittrar sönder. Berget kryper sakta, tar först svanskotan. Fortsätter upp genom ryggraden, en kota i taget.

Oförmögen att resa sej igen, oförmögen att veta var rovdjurets kropp börjar och slutar. En dag har man blivit ett berg. Ett monument över den hårdhet man inte längre behöver.

Jag är född 1988, uppvuxen i Järnäsklubb och numera boende i Göteborg.
Hemsida: www.snofrid.net

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs