Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 44. Vi kan bli berg I
Teknik Frigolit, gips, spackel, tyg
Konstnär Snöfrid Caldeborg

I arbetet med Vi kan bli berg I fanns det en text närvarande. En text jag skrev för ett par år sedan. Texten har varit en av delarna i en triptyk tillsammans med Vi kan bli berg I och dess syskon Vi kan bli berg II.
Jag tänkte att jag kunde dela med mej av texten här, som en väg in till skulpturen, för det är så jag har arbetat med mitt projekt Vi kan bli berg.

Man går där. Det är en stor värld, men man är aldrig rädd. Kanske kastar man ändå en blick över axeln ibland. Man går. Sliter harar i stycken, inte för att man är hungrig, inte för att man måste utan för att man kan. Det finns ingenting där att hämta, ingen vill komma nära, ingen vill kura ihop bredvid när det blåser och är kallt.

En dag ledsnar man. Sätter sej ner, precis där man står och man reser sej aldrig igen. Man lämnar sitt rovdjur. Efter några år börjar kroppen glömma bort vilka kroppsdelar som var viktiga, så försvinner huggtänder och ben. Man vittrar sönder. Berget kryper sakta, tar först svanskotan. Fortsätter upp genom ryggraden, en kota i taget.

Oförmögen att resa sej igen, oförmögen att veta var rovdjurets kropp börjar och slutar. En dag har man blivit ett berg. Ett monument över den hårdhet man inte längre behöver.

Jag är född 1988, uppvuxen i Järnäsklubb och numera boende i Göteborg.
Hemsida: www.snofrid.net

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs