Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 288. Tacksam
Teknik Olja
Konstnär Staffan Westerlund

Landskapet, naturen, växtkraften och mystiken, är en livslång inspirationskälla. Jag ställer det ofta i förhållande till nuet, historien, händelser, politiken. Den ständiga förändringen.

Foto, film, pressbilder och instagram vävs in i min världsbild, mina landskap. Munch, De Kooning, Peter Doig, Hopper har varit och är upplevelseavgörande!

Mina egna skidturer (jag är entusiastisk skidåkare) är aldrig helt fria från morgonens tidningsläsning eller gårdagens TV-tittande. Tankar kring min plats i världen och kroppslig utmattning sammanfogas i uppförslutet. I stavarnas rytmiska möte med den hårda konstsnöytan släpps idéerna loss på nästa målning eller inspirerar till en ny lösning på ett tidigare bildproblem.

Hur färgen möter duken är ibland överordnat motivet, fritt, fokuserat och öppet för det oväntade. Våga förstöra, komma bortom det vackra, det tillrättalagda fina.
Och ändå berätta en historia eller snarare en händelse, mitt i den. Något strax efter och alldeles innan.

Jag bor och är verksam i Härnösand, född 1950 i Arjeplog.
Hemsida: www.staffanwesterlund.com
Kontakt: mail@staffanwesterlund.com
Instagram: staffan49

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs