Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 132. Civilisation 3
Teknik Akryl på duk
Konstnär Sten-Yngve Johansson

Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.
Mystiskt, sakta glider jättelika lådor fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av, datorer, kläder… men vi ser det inte.
De får en också att tänka efter, hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Min fascination för containerskepp har flera bottnar. Själva formerna på båtarna är väldigt spännande. De ser ut som jättelika kubistiska skulpturer, ibland liknar de en modern stad..
Eller kanske kan man se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.
Det är också mycket som händer när man är på plats. Bara att vara nära dessa gigantiska fartyg som är höga som mindre skyskrapor och 200–400 m långa. Det är speciellt.

Det började med att min dotters lägenhet höll på att inredas, när någon sa ”Bor man i Göteborg ska man väl ha en marinmålning, kan du fixa det?” De menade säkert ett gammalt segelskepp. Jag målade ett containerfartyg, sen var jag fast.

Född i Ronneby 1951, bosatt i Solberga (Nässjö)
Hemsida: www.commedia.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs