Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 99. Hopptornet
Teknik Akryl
Konstnär Stina Gunnarsson

En riktigt het sensommardag i Karlskrona fick jag inspirationen till mitt konstverk ”Hopptornet”. På hemväg från vår semester i Blekinge bestämde vi oss spontant för att stanna en dag i Karlskrona, vi såg Marinmuseet, åt glass, hejade på Rosenbom, strosade runt på de breda, tomma gatorna.
Det var en stilla, lugn och lite loj dag, som om turisterna redan hade lämnat, men Karlskronaborna var kvar någon helt annanstans. Nere vi hamnen tog jag några foton på det gamla hopptornet, som såg lite trött ut i värmen. 

När jag målar brukar jag utgå från ett foto, som helst inte ska vara för bra, men som ändå fångat mitt intresse på något sätt. Efter hand växer bilden fram och blir ofta något annat än vad jag tänkt från början. Det är viktigt att jag inte analyserar för mycket vad jag målar, utan släpper tankar och bara gör. Då landar förhoppningsvis den känsla i bilden som ni som betraktare sen kan se och känna. Det jag vill uppnå med min konst är just det; en ärlig och direkt känsla som beskriver något om vår tillvaro, och att om vara människa.

Jag bor i Sävedalen utanför Göteborg, och är född 1966. Jag är civilingenjör, men har sedan 90-talet gått ett antal konstutbildningar på min fritid och har sedan några år tillbaka haft flera utställningar. I december 2016 vann jag SVT:s tävling ”Konstnärsdrömmen”, några verk därifrån, och ett som jag valt själv, hänger just nu på Waldemarsudde.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs