Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 99. Hopptornet
Teknik Akryl
Konstnär Stina Gunnarsson

En riktigt het sensommardag i Karlskrona fick jag inspirationen till mitt konstverk ”Hopptornet”. På hemväg från vår semester i Blekinge bestämde vi oss spontant för att stanna en dag i Karlskrona, vi såg Marinmuseet, åt glass, hejade på Rosenbom, strosade runt på de breda, tomma gatorna.
Det var en stilla, lugn och lite loj dag, som om turisterna redan hade lämnat, men Karlskronaborna var kvar någon helt annanstans. Nere vi hamnen tog jag några foton på det gamla hopptornet, som såg lite trött ut i värmen. 

När jag målar brukar jag utgå från ett foto, som helst inte ska vara för bra, men som ändå fångat mitt intresse på något sätt. Efter hand växer bilden fram och blir ofta något annat än vad jag tänkt från början. Det är viktigt att jag inte analyserar för mycket vad jag målar, utan släpper tankar och bara gör. Då landar förhoppningsvis den känsla i bilden som ni som betraktare sen kan se och känna. Det jag vill uppnå med min konst är just det; en ärlig och direkt känsla som beskriver något om vår tillvaro, och att om vara människa.

Jag bor i Sävedalen utanför Göteborg, och är född 1966. Jag är civilingenjör, men har sedan 90-talet gått ett antal konstutbildningar på min fritid och har sedan några år tillbaka haft flera utställningar. I december 2016 vann jag SVT:s tävling ”Konstnärsdrömmen”, några verk därifrån, och ett som jag valt själv, hänger just nu på Waldemarsudde.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs