Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 153. "Backanal" fritt efter Tizian
Teknik Glaserad keramik
Konstnär Susanne Larsson

Sedan några år tillbaka har jag jobbat med parafraser.
Det började med att jag besökte Accademiamuseet i Venedig och såg Giorgiones fantastiska mästerverk "La Tempesta". Jag fick ett sådant habegär så jag höll på att gå i bitar. När jag kom hem gjorde jag min första parafras, inte som en formanalys utan mer som en önskan om att få krypa in i målningen och "rulla" mig i den. Det var kul! Jag bestämde mig för att ta mig an mina stora konstupplevelser.

Tizians målning "Bacchus och Ariadne" hänger på National Gallery i London. Den är vacker som ett bokmärke med alla sina starka färger och detaljer. Det har varit otroligt roligt att verkligen studera den.

Berättelsen som målningen bygger på är i korta drag: Ariadne räddar livet på Theseus genom att hjälpa honom att fly ut ur odjuret Minotauros labyrint. Efter det rymmer de tillsammans. På ön Naxos överger Theseus Ariadne och seglar iväg ifrån henne. Vinguden Bacchus kommer med sitt följe. Han förälskar sig i henne och som bröllopsutstyrsel ger han henne stjärnkonstellationen som syns på himlen ovanför henne.

Just nu, 12 januari till 18 februari 2017, har jag en separatutställning på S.P.Gallery på Gävlegatan 10 i Stockolm. Där jag har glädjen att få visa fler skulpturer som är inspirerade av konsthistorien.

Jag är född 1966 och är bosatt i Saltsjö-Boo utanför Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs