Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 5. Villa Aspelund
Teknik Kaffe, tusch, akvarell
Konstnär Tobias Adamsson

Jag älskar byggnadsvård och försöker så gott jag kan i min konst värna om försvunna tider där andra har glömt. Där andra har slängt bort och gått vidare. Det finns så många minnen i varje liten sak dom får den äldre generationen att minnas livet förr.
Det jag vill framföra med min konst är att inte glömma sin historia och bara tänka framåt. Utan minnas en tid då det fanns gedigna, äkta material och inte plast och nylon. En tid då allt gjordes med arbetarhänder och allt utsmyckades till skillnad från idag.
Jag skapar små tidskapslar av minnen så att en liten del av det förflutna sparas för eftervärlden.

Mina arkitektritningar handlar om det svenska kulturarvet som rivs idag, till och med mer än under 1960-talet. Det rivs för att vi låter det ske och snart är det borta. Inte bara det materiella utan även kunskapen och då har vi ingenting.
När jag gör husen hitta jag inspiration från nätet och då brukar det var en eller två bilder på en husfasad från en sida, oftast framsidans fasad. Sedan fantiserar jag ihop resten och gör utifrån mitt tycke och smak från huvudet.
Jag diktar även ihop historierna som står skrivna med undantag från "Villa Aspelund" där jag har tagit inspiration från Ester Maria som bodde i det hus som renoverades 2014 i programmet "Sommar med Ernst".

Jag är student i Mariestad, 24 år med vanliga självförtroendeproblem och svårt att hitta kärleken. Kent, Lars Winnerbäck, Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij är med mig när jag mår dåligt och Disney får mig att må bra. 


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs