Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 64. Skitfiske
Teknik Akryl på plywood. Diptyk
Konstnär Tomas Ekström

Den här bilden handlar om när jag jobbade med ungdomar som hade vissa brister och en massa "diagnoser". "Skitfiske" handlar om en dag när jag tog ut en grupp ungdomar på forellfiske. Grabben på bilden som är "lite besviken" över skitfisket fick ett bättre slut. Precis när det var dags att bryta för dagen såg jag på hans flöte att nu var det något på gång. Han drog sin första forell och lyckan var total. Detta ledde till att han idag har ett intresse utanför internet och för ett par år sedan blev han dokumenterad med foto och allt i lokalblaskan när han drog upp en gädda på över 10 kg. Vi stöter på varandra ibland och det blir en spontan kram å vi snackar fiske. Svårare än så behöver det inte vara.
Jag målar helt enkelt det som jag tycker om och blir berörd av i vardagen. 

Född 1959, bosatt i Åtvidaberg. Vill du veta mer om mig så finns det ett inspelat konstnärsporträtt om mig på min hemsida: https://ekstromtomas.com och på youtube

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs