Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 219. 1nyckel
Teknik 150 fotografier monterade i varsin nyckelring med tillhörande nyckel
Konstnär Ulf Rehnholm

I mitt konstnärskap använder jag fotografiet som verktyg i ett ständigt sökande och undersökande av mig själv, mina medmänniskor och platsen där jag befinner mig. Kameran öppnar mina sinnen och gör mig mer seende, samtidigt som bilden låter mig skapa dialog, oavsett etnicitet, kön, ålder, klass eller kultur.

Idén till projektet ”1nyckel” fick jag när medierna 2015 pratade om flyktingströmmar i rena siffror, vilket gav mig kalla kårar. För det är aldrig 163 000 flyktingar, utan en person som älskar spagetti, en som är mormor och en som nyss har tappat en tand, osv. Människor är inte siffror. Människor är så mycket mer än en siffra i statistiken. För mig var det viktigt att ta reda på vilka dessa människor var som hade kommit till vårt land.

Jag beslöt därför att själv besöka utbildningsplatser och asylboenden för att på plats fotografera människorna jag mötte. Dessa möten har gjort att jag har kunnat bilda mig en egen uppfattning om flyktingkrisen. Genom projektet vill jag ge en mer nyanserad bild av denna grupp, samtidigt som jag vill väcka människors nyfikenhet och engagemang. Min förhoppning är att fler ska våga ta ett första steg för att möta våra nysvenskar och på så sätt kunna ta del av deras historier och erfarenheter.

Konstverket ”1nyckel” består av 177 porträtt monterade i nyckelringar med tillhörande nycklar. Det är en symbolisk nyckel som är tänkt att öppna dörrar och låta dessa människors drömmar bli verkliga.

Född 1967, bosatt i Eskilstuna.
Hemsida: www.rehnholm-photoart.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs