Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 17. Rosa stolen
Teknik Handbroderi
Konstnär Ulla Andersson

Mitt broderande har pågått en stor del av mitt liv. Min idé är att på ett humoristiskt sätt skildra kvinnors livsvillkor.
Det här verket handlar om jämställdhet. Jag har tittat bakåt på kvinnor som haft betydelse för den jämställdhet vi har idag och några är omnämnda i det här broderiet. I övrigt har jag illustrerat det som är aktuellt just nu, bilderna talar för sig själva.
När jag påbörjar ett broderi tänker jag "kollage", från början vet jag inte vad det färdiga resultatet skall bli. I det här fallet började jag med en kvinna som sparkar in rosa stolen i maktens korridorer. Utifrån den bilden byggde jag vidare.
Med rörelser, humor och med en massa garner i sprakande färger får jag fram önskat resultat. Tekniken är min egen. För mig är det viktigt att förmedla ett budskap i bilden.
När jag upptäckte att broderi kan vara så mycket mer än vackra kaffedukar utvecklades min fantasi och kreativiteten fick större utlopp.
Med det här verket hoppas jag bidra till att den aktuella diskussionen om att jämställdhet hålls levande.

Född 1942, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs