Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 17. Rosa stolen
Teknik Handbroderi
Konstnär Ulla Andersson

Mitt broderande har pågått en stor del av mitt liv. Min idé är att på ett humoristiskt sätt skildra kvinnors livsvillkor.
Det här verket handlar om jämställdhet. Jag har tittat bakåt på kvinnor som haft betydelse för den jämställdhet vi har idag och några är omnämnda i det här broderiet. I övrigt har jag illustrerat det som är aktuellt just nu, bilderna talar för sig själva.
När jag påbörjar ett broderi tänker jag "kollage", från början vet jag inte vad det färdiga resultatet skall bli. I det här fallet började jag med en kvinna som sparkar in rosa stolen i maktens korridorer. Utifrån den bilden byggde jag vidare.
Med rörelser, humor och med en massa garner i sprakande färger får jag fram önskat resultat. Tekniken är min egen. För mig är det viktigt att förmedla ett budskap i bilden.
När jag upptäckte att broderi kan vara så mycket mer än vackra kaffedukar utvecklades min fantasi och kreativiteten fick större utlopp.
Med det här verket hoppas jag bidra till att den aktuella diskussionen om att jämställdhet hålls levande.

Född 1942, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs