Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 103. Snöoväder i Gamla stan
Teknik Giclée på papper
Konstnär Anders Gabrielsson

De verk som visas på Vårsalongen är inspirerade av det snöoväder vi hade över Stockholm hösten 2016. På bara några timmar vräkte det ner massor av snö och människorna fick kämpa för att ta sig fram. Själv plumsade jag in till stan på min cykel, samlade intryck och njöt av det fantastiska vintervädret. Månaderna efter detta underbara snöoväder målade jag många vintermotiv, varav tre är med på Vårsalongen. 

Mitt måleri är mest figurativt, men ibland blir jag mer våghalsig och släpper loss mitt inre i mina målningar. Jag vill i mina målningar gärna uttrycka glädje och livslust och det finns alltid levande människor med i mina verk. Mina motiv är ofta hämtade från min närmiljö i Stockholm och från mitt sommarställe i det havsnära Haverdal på Västkusten. Någon konstutbildning har jag inte utan är vad man kallar autodidakt.

Efter ett långt yrkesliv som ekonom (huvudsakligen som CFO på konsultföretaget ÅF) började jag måla 2011. Full av energi, glädje och livslust visste jag inte vad jag skulle ta mig till med all den lediga tid som plötsligt stod till buds när jag närmade mig pensionen. Till min och omgivningens stora förvåning öppnades då ett fönster och jag upptäckte måleriet. Denna upptäckt gjorde mig helt besatt och sen dess målar och tecknar jag i stort sett varje dag. Och jag har aldrig varit lyckligare!

Jag är född 1948 och bor i Stockholmsförorten Bromma.
Webbplats: www.gallerianders.se
E-post: agngabrielsson@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs