Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 150. Urtid
Teknik Fotografi
Konstnär Åsa Karlsson

Foto är ett fantastiskt medium att jobba med när man vill vara kreativ. Man kan skapa framför kameran, med kameran och fortsätta efter att man tagit bilder. Jag har ägnat mycket tid åt fotobilder de senaste 25 åren.
Numera vill jag helst hålla på med att förverkliga mina inre tankebilder. Jag vill få ut dem som ”fotobilder” även om de går över verklighetens gränser för vad som går att fotografera rakt av. Det är viktigt för mig att det är jag själv som fotograferar allt som jag använder mig av, och det innebär därför ofta många olika fotograferingar för en bild. De olika fotona har jag sen som grunddelar när jag ”målar” fram min nya bild.
Tid har jag funderat över så länge som jag kan minnas. Vad är tid? Hur pass lika upplever vi tid? Hur påverkas vi och vår omgivning under tidsresan? Hur kan man i bilder visa tidsupplevelser? Mina bilder på Vårsalongen är två ganska olika resultat av dessa funderingar.

Jag bor i Lund.
Hemsida: www.asakarlssonphoto.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs