Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 121. Utan Carmelos kampanil
Teknik Olja på duk
Konstnär Birgitta Heiling

Efter målarresor till Italien har arbetet fortsatt med Selvapiana- och Cuglierisviterna. Jag har arbetat tematiskt med utgångspunkt i de små målningar som jag har gjort där på plats.
I ateljén har jag byggt stilleben av målningarna. Framför målningarna har jag en rostfri skiva och en blank bricka som bygger på motivet neråt genom speglingarna. På brickan står en spikkartong som alltså finns närmast i rummet och som tjänar som referenspunkt.

Färg och form förändras när den ursprungliga bilden som målats direkt inför motivet processas om och om igen genom att bli delar i stilleben och utgöra nya motiv.
Jag brukar bygga stilleben med målningar mot ateljéväggen. På det sättet kan jag komponera ett motiv så att det innehåller de färger jag just då är sugen på att måla. Ibland lägger jag in pappersremsor i stillebenbygget för jag vill inte bara hitta på utan verkligen undersöka hur ser det ut i förhållande till det. Nu använde jag spikkartonger också för att de kunde bygga motivet neråt som huskroppar.

Född 1952 i Ljungby, bor i Nöttja.
Hemsida: www.birgittaheiling.se


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs