Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 40. Holidays In The Sun II
Teknik Akvarell
Konstnär Björn Bernström

"40-talisterna är ett stort köttberg" sa f d finansminister Pär Nuder. 40-talisterna, 1900-talets största födelsekull, som växte upp när svenska ekonomin gick med raketfart, har ofta fått höra att dom åkt räkmacka genom livet. 

 Kanske är det så. Hursomhelst, bra har dom haft det och något som jag noterat i min egen uppväxt är deras förkärlek för solbad. Jag har sett dom dyrka sin sol överallt. På stränder, på balkonger, utanför stormarknader, på rastplatser. Som om dom alltid hade sin tältstol redo i bagageluckan på Volvon.

Baserat på detta soldyrkande fenomen har jag gjort en serie bilder som jag kallar "Holidays In The Sun". 40-talister lapande sol i oväntade miljöer. På Liljevalchs visas "Holidays In The Sun II". Gestalten i målningen är inspirerad av ett foto av Pane & Vino, Kanada.

Jag är född 1966, uppvuxen i Hultsfred och flyttade till Stockholm 1986. Jag är heltidskonstnär med akvarell som huvudteknik och anlitas som workshopinstruktör runt om i Norden, Europa, Nordamerika och Australien. Medlem i KRO och styrelsemedlem i Nordiska Akvarellsällskapet.

Hemsida: www.bjornbernstrom.se
E-post: akvarellist@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs