Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 190. Sommarnatt
Teknik Akryl
Konstnär Björn Lindsten

Jag fick namnet Björn Lindsten när jag föddes 1957 i mittens rike, ja mitt i Sverige, i de djupa skogarna i Ramsele. Sedan har jag lockats till Storstan för att söka lyckan, en lägenhet i Solna men också Skogen, Bergen och Vattnet. Stockholm är jordens finaste naturreservat, med t-bana, fjärrvärme och oändligt bedårande natur. 
Hoppas vi kan ta hand om och vårda den!

Bekännelse.
”Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill...”
Vi har sedan urminnes tider dyrkat och tillbett naturens gudomliga kraft. Från de tidiga hällristningarna fram till dagens mobiluppladdning av en underbar solnedgång kan vi följa en djup fascination och kärlek till...”jorden vi ärvde och lunden den gröna...”
Jag ingår verkligen i dessa släkters gång!

I sång, i dans, i riter och ritualer hyllar vi solens ljus, skogens, trädens och bergens mystik och energi. En magi som fortfarande idag, i vår så ”moderna och upplysta” tid talar så starkt till oss.
Jag hör verkligen hemma i denna församling!

Upplevelsen av naturen, den andliga och den estetiska upplevelsen verkar vara nära sammanlänkade?
Kanske är mina och många av våra naturmålningar egenligen en slags altartavlor?
Att tillverka och betrakta dessa ”konstverk”/symboler/artefakter är kanske en del i en slags ”helig ritual”? En ritual ämnad att hylla och vidmakthålla relationen till dessa naturens energier som verkar både inom och omkring oss?

”Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo, några månader om året så att själen kan får ro...”

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs