Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 87. Falukorvsprocessen
Teknik Olja på duk
Konstnär Cecilia Falkman

Jag är född 1996. Just nu bor jag i Lund och läser arkitektprogrammet, men jag kommer ursprungligen från Stockholm.

Tavlorna ”Moralfrågan” och ”Falukorvsprocessen” är inspirerade av gamla tidningsurklipp och bilder från 60-talets Sverige. Trots att det inte var länge sen, är det en tid som fascinerar mig. Mycket – kläderna, ja hela världen – var annorlunda jämfört med idag, och bilder från den tiden innehåller för mig något exotiskt och främmande.

Det finns också en viss humor i det hela och i det allvar med vilket dessa människor ser ut att leva sina liv. Personerna i tavlorna är så uppslukade av sin tillvaro att allvaret slår över och blir nästintill komiskt i de kontextlösa scenerna. Korvmannen gestikulerar vilt med sina korvfingrar. Samma sorts distanslösa närhet finns förstås även i vår nutid. Detta är verklighetens komik; människor kommer alltid att vara människor. Våra sanningar är totala. Just nu.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs