Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 87. Falukorvsprocessen
Teknik Olja på duk
Konstnär Cecilia Falkman

Jag är född 1996. Just nu bor jag i Lund och läser arkitektprogrammet, men jag kommer ursprungligen från Stockholm.

Tavlorna ”Moralfrågan” och ”Falukorvsprocessen” är inspirerade av gamla tidningsurklipp och bilder från 60-talets Sverige. Trots att det inte var länge sen, är det en tid som fascinerar mig. Mycket – kläderna, ja hela världen – var annorlunda jämfört med idag, och bilder från den tiden innehåller för mig något exotiskt och främmande.

Det finns också en viss humor i det hela och i det allvar med vilket dessa människor ser ut att leva sina liv. Personerna i tavlorna är så uppslukade av sin tillvaro att allvaret slår över och blir nästintill komiskt i de kontextlösa scenerna. Korvmannen gestikulerar vilt med sina korvfingrar. Samma sorts distanslösa närhet finns förstås även i vår nutid. Detta är verklighetens komik; människor kommer alltid att vara människor. Våra sanningar är totala. Just nu.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs