Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 253. Anemone Reef I
Teknik Olja
Konstnär Christer Svanberg

Jag arbetar med vattenlandet i mina bilder. Jag målar av det jag ser och som kittlar mitt sinne. Jag försöker fånga närvaron av platserna. Jag använder en undervattenskamera som skissblock för att hjälpa till att memorera mina motiv.
Min undervattensresa började med att jag målade av skräp som låg och flöt omkring i en hörna av hamnbassängen i Höganäs hamn. Jag undrade hur det såg ut från andra hållet.

Jag tog dykcertifikat 1993. En helt ny värld öppnades för mig.
Jag började med Kullaberg i nordvästra Skåne, och har sedan fortsatt med Egypten, Kroatien, Spanien och Thailand.

De senaste åren har jag koncentrerat mig mycket på korallrev. De lekfulla formerna och färgerna som dessa bjuder på har gett mig målarglädje. Jag har kul när jag arbetar med dessa bilder och gör nya upptäckter hela tiden, det är lite som att resa i en fantasi. Mina motiv på utställningen är hämtade från Andamansjön utanför Phuket i Thailand.

Jag är född i Skövde 1955. Kom till Helsingborg 1956. Växte upp i Helsingborg. Jag gick ut Malmö Konstskola Forum 1989 (fem år). Jag är verksam i Höganäs.

E-post: christersvanberg@bredband.net
Hemsida: www.fohlin-svanberg.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs