Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 42. Ture
Teknik Collage, skulptur
Konstnär Christina Brattsand Carlsson

Född 1966, barndomen i Mölnlycke, ungdomsåren i Lund. När jag var ung vuxen gick jag grundläggande konst- och konsthantverksutbildningar i Lund, Burträsk, Lidingö och Örebro. Sedan 1990 bor jag med min familj på släktgården i södra Värmland. Gårdens ladugård är ombyggd till min ateljé och verkstad. Att bo nära naturen betyder mycket för mig, det ger mig både inspiration och återhämtning.

Sedan 1993 arbetar jag med skulptur i keramik. Lerans egenskaper, vilken tillåter stora förändringar fram till torkningsprocessen, tilltalar och fascinerar mig. Genom åren har den slutliga ytan på mina skulpturer varierat från rå, glaserad, rakubränd, målad och belagd med collage. Vid sidan av skulpturerna har jag alltid haft en stark längtan efter måleri. För närvarande söker jag broar mellan måleri och skulptur.
Min nyfikenhet driver mig att utforska nya spår inom färg och form. Att skapa är för mig ett sätt att kommunicera, genom mina skulpturer vill jag bland annat ge uttryck för känslor, relationer, kroppsspråk och berättelser.

Skulpturen: Ture
Det här är min berättelse om farfars bror Ture. Vi två har inte delat samma tid men vi har delat samma plats. Ture dog nedsatt av difteri under en blindtarmsinflammation 1923 när han var 21 år.
En livstid kan uppfattas som kort och skapa dominerande ekon av sorg och saknad. Genom den här skulpturen vill jag skapa en jordnära och vacker berättelse om Tures liv.
Teknik: Stengodslera, fotografi, collage och tempera.

Hemsida: www.brattsand.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs