Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 236. Ögonblick 1
Teknik Blyerts
Konstnär Christina Råhlén

Jag är 68 år gammal, bosatt i Glanshammar strax utanför Örebro. Jag har jobbat som konstnär sedan slutet av 90-talet då jag för första gången visade mig i det offentliga rummet med en separatutställning. Sedan dess har jag från och till varit representerad i olika sammanhang, haft separata utställningar och medverkat i många samlingsutställningar.
En av mina stora inspirationskällor har genom åren varit Gerlesborgsskolans kurser i Bovallstrand. Jag är medlem i Örebro Läns grafikgrupp och i Konstnärernas Kollektivverkstad. För att utveckla mitt konstnärskap går jag just nu en tvåårig utbildning på Örebro konstskola.

Bakom varje bild jag gör finns något som jag vill gestalta och min fascination för utvecklingen av vårt språk och med vars verktyg vi kommunicerar inspirerar mina bilder.

Jag experimenterar mycket och låter det hända och när det händer följer jag gärna med för att se vartåt det bär.  Slumpen är en kär vän som ofta kan öppna för mig nya vägar till nya uttryck för mitt/mina tankar om vad jag vill förmedla/gestalta.

Linjer berättar, och med deras hjälp har jag under hösten haft ett pågående konstprojekt varifrån de bilder jag nu har med på Liljevalchs har vuxit fram. Jag har tecknat av människor som står mig nära, jag blundar och tecknar av den bild som uppstår i mitt huvud.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs