Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 143. Korsande grenar II
Teknik Applikation, maskin- och handbroderi
Konstnär Eva Jonasson

Jag har jobbat med textil sedan jag slutade skolan. Sytt kläder, stickat, virkat, vävt bildväv, tovat, arbetat med batik med mera. De senaste 20 åren har jag av och till gjort textila bilder med applikation och broderi.

År 2012 ställde jag ut för första gången och bestämde mig för att satsa på textilkonsten på allvar. Jag intresserar mig för strukturer, ytor och mönster i mitt textila skapande.

Under ett flertal år har jag har arbetat med träd, deras färger och former. Jag har också gått nära och granskat trädens stammar och hittat helt andra mönster, strukturer och färger. Det har inneburit ett delvis nytt formspråk där jag dekonstruerat, satt samman och skapat mer abstrakta bilder. Vad händer med material och natur när de bryts ner? Hur förändras uttrycket?

”Korsande grenar” är inspirerad av lämningar efter stormen Gudrun i Småland, med rotvältor och grenar som legat i cirka tio år. Jag har färgat bakgrundstyget och sedan byggt upp bilden successivt. Jobbat med de stora grenarna separat innan jag monterat dem.

Född 1958 och uppväxt i Kiruna. Bor nu i en gammal hantverksbostad vid Tobo bruk i Norduppland och jobbar i en nybyggd ateljé på tomten.

E-post: evabildtextil@gmail.com
Hemsida: www.evatextiledesign.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs