Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 163. Socialdemokratin
Teknik Hand- och maskinbroderi
Konstnär Eva Kitok

Jag arbetar med textil, främst hand- och maskinbroderi och även applikationer. Jag har med två verk på Vårsalongen.

"Socialdemokratin" är gjord i både hand- och maskinbroderi. Verket påminner om en äldre broderad väggbonad och visar de socialdemokratiska partiledarna från Branting till Juholt och deras politiska eftermäle. Kanske säger verket mer om vad samtiden på senare tid valt att fokusera på när det gäller våra politiska ledare, än vad det säger om partiledarnas politiska bedrifter.

"Records" består av nio handbroderade cd-omslag. Förr var skivor något man visade upp hemma men idag streamar vi den mesta musiken och de fysiska skivorna har spelat ut sin roll. Genom att brodera av skivomslagen har de fått ett nytt liv och får åter visas upp. Min skivsamling är från den tid i mitt liv då musiken betydde mycket för mig.

Maskinbroderiet går relativt snabbt medan handbroderiet växer fram under en betydligt längre tid. En cd-skiva tar cirka 3-4 veckor att brodera. Jag tycker om att variera mellan de två formerna, men handbroderiet är, trots sin långsamhet, eller kanske därför, en mer tillfredsställande process.

Född i Kiruna 1969, bosatt i Luleå. 
Instagram @kitokeva visar jag steg för steg hur mina verk blir till.
Webbplats: evakitok.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs