Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 171. Dream Carrier
Teknik Installation bestående av sju rakubrända keramikskulpturer
Konstnär Eva Larsson

Mitt arbete består på senare tid främst av skulpterade objekt som sätts samman till större installationer. Med skulpturer och bilder skapas scener och situationer som undersöker mellanmänskliga relationer och företeelser i samhället. Små justeringar i människofigurernas kroppsspråk och objektens placering skapar nya nyanser och frågor. 

Att konstruera dessa olika scener är ett sätt för mig att laborera med teman som ofta berör ämnen som konformitet och normer kontra frihet och mod. Jag intresserar mig också för hur individens och gruppens unika egenskaper påverkas i olika sociala kontexter.

Verket på Liljevalchs består av sju stycken ”drömbärare”. Arbetet med denna grupp tog sin utgångspunkt i den rådande flyktingproblematiken. Under processens gång kom det dock allt mer att handla om de allmänmänskliga drömmar, behov och ibland bördor som vi alla bär med oss.

Figurerna är gjorda i rakubränd lera. Rakutekniken är en gammal japansk bränningsmetod som sker utomhus. Vid bränningen skapar man vid höga temperaturer en atmosfär runt objektet där syretillförseln stryps. Detta tillvägagångssätt ger en varierad yta med krackeleringar, färgskiftningar och en ibland metallskimrande lyster. Att släppa kontrollen och acceptera att slumpen och elementen har sitt finger med i spelet gör processen spännande.

Född 1964 i Borås, verksam i Stockholm.
Hemsida: evalarsson.com
Instagram: instagram.com/epela/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs