Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 257. Bertil
Teknik Kol
Konstnär Frode Vaerum Rönngren

Jag är född 1988 i Stockholm, uppväxt i Skåne. Bor i Malmö. Jag tecknar och målar porträtt och figurer. 

Bilderna på utställningen är gjorda med kol, jag har använt knådgummi och papper för att modulera i kolet. Jag står på långt håll och använder en spegel för att se proportioner. Har lärt mig av att kopiera Charles Bargue att lägga stor vikt vid linjekvalitet och skuggformer. 

Bilderna är längre studier av modellen ( Julia 9 tretimmars ställningar, Bertil 12 tretimmars ställningar), gjorda på Swedish academy of realist art. Jag tecknar även från minnet och har studerat Gottfried Bammes böcker där man lär sig konstruera kroppar med tredimensionella former. 

Som liten tecknade jag först graffiti, sedan kubistiska mönster. Efter gymnasiet studerade jag på Tegneskole på Carlsberg glyptotek (Köpenhamn) och fick rekommendationsbrev av min lärare Asbjørn Jacobsen. 

Fick sedan reda på att det fanns en skola (Florence academy of art) i Florens, Italien där man fick lära sig att teckna och måla som gamla mästarna (Anders Zorn, Sargent, osv ). Med hjälp av familj och flyttjobb i Köpenhamn kunde jag gå två år där och ett år på skolans avdelning i Mölndal.
Efter hemkomst till Malmö fick jag reda på att det fanns en traditionell skola ( Swedish academy of art) nära Malmö. Går nu min andra termin där.

Hemsida: frodeart.com
E-post: frodewaerumronngren@icloud.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs