Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 125. Rama om
Teknik Oljekrita
Konstnär Harald Hjärne

De målningar jag arbetar med har lång torktid, det kan vara allt från en vecka till tre månader. Denna process innebär att jag steg för steg konstruerar bilden och "flyttar runt" på färgen. När det gäller mina motiv kan dessa variera mellan abstrakt och föreställande, för mig är själva måleriet det viktiga.

Ett ständigt experimenterande med olika material och konstruktioner kring mina bilder är lite som en metod för mig att hålla igång, ett sätt att få fram intressanta ytor genom att blanda ut färgen med t.ex aska, sand eller sågspån. Inspiration finner jag genom saker och ting som omger mig i vardagen, både från naturen och från det artificiella.

Utöver måleri arbetar jag med skulptur, teckning och vad som än annars faller mig in. Jag har studerat konst på Munka-Ljungby Folkhögskola och Ölands Folkhögskola.
Jag är född 1995 i Ängelholm och bor strax utanför Munka-Ljungby.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs