Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 56. Free Energy Spray Paintings Series II
Teknik Sprayfärg på MDF
Konstnär Jimmy Dahlberg

I sitt pågående livslånga tema ”Fri energi” eller ”Free Energy” vill Jimmy Dahlberg komma åt samt förmedla själva energin och synliggöra den. Det är energi som frigörs i stunden som bestämmer verket. Verken skapas med explosiv energi till musik efter en längre tids uppladdning.

Jimmy Dahlberg är född 1981 i Östersund. Han arbetar bland annat med skulptur, måleri, performance, grafik, foto samt grafisk design. Han anses som en av konstvärldens ”rising stars" enligt Stylus Innovation Research & Advisory (Hearst Corporation). 

En av hans skulpturer finns i Polens ”A&A European Sculpture Park”och han har skapat priserna till ”The European Energy Trophy” åt EU i Bryssel. Han har ställt ut på Jamtli länsmuseum i Jämtland och hans näst senaste performance sändes av SVT. 

Jimmy Dahlbergs senaste performance var "Venice Live 2017" på Piazza San Marco på den publika öppningsdagen av konstbiennalen i Venedig. Sedan början av 2015 kan man uppleva hans konst i en föränderlig process på Åre Östersund Airport.

Hemsida: www.jimmydahlberg.se
Instagram: @jimmy.dahlberg.se  
Facebook: www.facebook.com/www.jimmydahlberg.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs