Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 67. Psykologisk studie av en gubbe IV
Teknik Akvarell, vinylharts
Konstnär Karin Elvefors

Dramatiken i mina "Fyra psykologiska variationer av en gubbe" bygger på karaktärerna i ansiktets fysionomi och ljus. Mina gubbar har sin upprinnelse i ett möte med ett av Francis Bacons porträtt.
Ansikten har alltid fascinerat mig, liksom olika tillvägagångssätt att rent tekniskt, i måleriet, skildra människan och hennes psykologi.
Tillsammans med några andra konstnärer arbetar jag under ledning av konstnär Dennis Wilhelmsson i hans ateljé i Roslagen. Där provar vi och utvecklar olika tekniker, material, uttryck och arbetssätt.
Mina fyra gubbar till Vårsalongen utgör en del i en längre svit av gubbar som jag för närvarande arbetar med. Inspiration får jag genom att se på och läsa om konst, samt genom samtal.

Född 1945, bor i Grisslehamn i norra Roslagen.


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs