Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 193. Pappershållare
Teknik Olja på duk
Konstnär Katarina Lundberg

Vedertagen färgmärkning av nödstoppsdon är rött manöverdon, och där så är lämpligt, gul bakgrund. Det är ofta lämpligt att det också finns en skylt med texten ”NÖDSTOPP”. Detta är särskilt viktigt om bakgrunden inte är gul.

– Arbetsmiljöverkets regelverk för arbetsutrustning

En form av utvidgat måleri präglar ofta verkstäder och andra produktionsarealer. Klart lysande färger gör kraftiga avbrott i miljöerna för att varna eller underlätta arbetets gång. Dessa högkontrasterande kombinationer, gärna i röd-vitt eller gul-svart, är lätta att upptäcka och härstammar från aposematism; giftiga djurs sätt att genom starka färger varna omgivningen och på så sätt undvika att bli uppätna. Maskinerna är ofta gröngrå eller blå, förmodligen för att smutsen inte ska synas så tydligt, men också för att varningsfärgerna ska framträda desto mer. 


Född 1986 i Uppsala. Bosatt i Stockholm.
Kontakt: katta.lundberg@gmail.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs