Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 172. Kaffekaskhembränningsapparat
Teknik Frihandsblåst glas i gassvetsad koppar, bockade kopparrör
Konstnär Kristin Larsson

Kaffekaskhembränningsapparaten är resultatet av ett platsspecifikt arbete relaterat till samhället Gustavsberg på Värmdö.
Jag ville se om jag kunde berätta en historia om livet i Gustavsberg genom material, mer specifikt glas och koppar. Jag menar att titta på material är ett sätt att titta på vår historia. 

Jag kollade närmre på de vanligaste objekten gjorda i koppar historiskt sett och före 1850 var det objektet i Sverige hembränningsapparaten. När hembränning blev olagligt i mitten av 1800-talet så blev det vanligaste objektet kaffekannan istället.

Kaffekaskshembränningsapparaten talar om livet i en bruksort styrt av en brukspatron och hur alkohol har använts som ett sätt att styra arbetare och hur kaffet blev en symbol för nykterhet och fackföreningsrörelsen.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs