Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 172. Kaffekaskhembränningsapparat
Teknik Frihandsblåst glas i gassvetsad koppar, bockade kopparrör
Konstnär Kristin Larsson

Kaffekaskhembränningsapparaten är resultatet av ett platsspecifikt arbete relaterat till samhället Gustavsberg på Värmdö.
Jag ville se om jag kunde berätta en historia om livet i Gustavsberg genom material, mer specifikt glas och koppar. Jag menar att titta på material är ett sätt att titta på vår historia. 

Jag kollade närmre på de vanligaste objekten gjorda i koppar historiskt sett och före 1850 var det objektet i Sverige hembränningsapparaten. När hembränning blev olagligt i mitten av 1800-talet så blev det vanligaste objektet kaffekannan istället.

Kaffekaskshembränningsapparaten talar om livet i en bruksort styrt av en brukspatron och hur alkohol har använts som ett sätt att styra arbetare och hur kaffet blev en symbol för nykterhet och fackföreningsrörelsen.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs