Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 41. A cherry kissing herself
Teknik Keramik, stål
Konstnär Kristina Brandeus Kirkkopelto

Jag är född i Finland men har bott i Sverige sen jag var 5 år. Jag har en kandidatexamen i keramik från Högskolan för design och konsthantverk (HDK), Göteborg, 2016.
En tredjedel av min utbildning gjorde jag som utbytesstudent vid en skulpturfakultet på Nya Zeeland. Så även om keramik är mitt huvudmedium har jag ett intresse för att kombinera det med andra material.  

Under vintermånaderna 2017 var jag sponsrad att producera och tillverka en utställning i British Columbia, Kanada. Kulturcentret som möjliggjorde detta fanns i en liten by, och just denna vinter var den hårdaste och kallaste där på 60 år. 

Lika fantastiskt som det var ur ett kreativt perspektiv, lika ensamt var det ur en "romantisk" synvinkel, speciellt då denna by ofta i folkmun talades om som "retirement dream of Canada". Utbudet av eventuella dejter för en 28-årig kvinna var alltså ganska tunt.
Jag hade bokstavligen bara mig själv som underhållning och detta verk är ett porträtt av det. 


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs