Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 2. Gränslandet 2
Teknik Blyerts, krita, akvarell
Konstnär Lars Agger

Mina teckningar "Gränslandet" är en blandning av drömmar, fantasi och verklighet. Jag arbetar gärna i skissblock där jag bearbetar tankar, går sedan till pappret och utvecklar skissen. Figurer som människor och djur får skapa en händelse som är fantasi och verkligheten.
Drömmar och fantasi, verklighet kan vara svårt att att direkt beskriva, men min tanke är att betraktaren finner en berättelse i bilden.
Valen återkommer i teckningarna som utgör ett tema just i "Gränslandet". Valen mötte jag på Medborgarplatsen i Stockholm på 1950-talet. Stora delar av Söder var rivet och valen var upplagd utanför badhuset. Teckningarna är långsamma i sitt utförande, med alla dessa små streck. Det tar tid, en tid som är en del av bildens innehåll.

Jag är målare, tecknare och skulptör, född i Köpenhamn 1944. Kom till Sverige alldeles efter krigsslutet i Danmark. Bor i Berga skola, Östansjö sedan 1983. Här utövar vi vårt konstnärskap och driver också ett "kulturhus" med kurser och musik. Har också modelluppdrag för museer och annat.

Hemsida: www.ingelaochlarsagger.se


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs