Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 2. Gränslandet 2
Teknik Blyerts, krita, akvarell
Konstnär Lars Agger

Mina teckningar "Gränslandet" är en blandning av drömmar, fantasi och verklighet. Jag arbetar gärna i skissblock där jag bearbetar tankar, går sedan till pappret och utvecklar skissen. Figurer som människor och djur får skapa en händelse som är fantasi och verkligheten.
Drömmar och fantasi, verklighet kan vara svårt att att direkt beskriva, men min tanke är att betraktaren finner en berättelse i bilden.
Valen återkommer i teckningarna som utgör ett tema just i "Gränslandet". Valen mötte jag på Medborgarplatsen i Stockholm på 1950-talet. Stora delar av Söder var rivet och valen var upplagd utanför badhuset. Teckningarna är långsamma i sitt utförande, med alla dessa små streck. Det tar tid, en tid som är en del av bildens innehåll.

Jag är målare, tecknare och skulptör, född i Köpenhamn 1944. Kom till Sverige alldeles efter krigsslutet i Danmark. Bor i Berga skola, Östansjö sedan 1983. Här utövar vi vårt konstnärskap och driver också ett "kulturhus" med kurser och musik. Har också modelluppdrag för museer och annat.

Hemsida: www.ingelaochlarsagger.se


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs