Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 263. Beijan 1955
Teknik Gummigranulat (löparbanebeläggning)
Konstnär Lars Valinger

Materialet jag arbetar i har jag hämtat från idrottsplatserna. Jag har använt det långt innan det första gången sågs på en lekplats. Tack vare goda kontakter i branschen har jag möjlihet att utöka min palett med färger som inte är så frekventa i idrottssammanhang. 

Den här gången har jag valt att arbeta nästan uteslutande i svart-vitt. På grund av gummigranulatens storlek, 0,5-1,5 mm blandar sig nyanserna, inte på ytan utan i ögat. Som pointillistiskt måleri.

Det är inte nödvändigt att veta om det men "Beijan" är det namn som min mammas yngre bröder kallade henne. Hon är döpt till Mary Elisabeth. Då hette hon Elisabet, nu heter hon Mary. Jag tycker "Beijan" andas väldigt mycket hoppingivande 50-tal. 

Familjegruppen utgår från ett foto som jag tog hand om efter min döda pappa. Hur kommer det sig att hans pappa är bortklippt ur fotografiet? Jag har inte en aning men det sätter igång fantasin och kanske förklarar det något om min pappa. Jag vill gärna se det så.

Född 1955 i Härnösand.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs