Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 263. Beijan 1955
Teknik Gummigranulat (löparbanebeläggning)
Konstnär Lars Valinger

Materialet jag arbetar i har jag hämtat från idrottsplatserna. Jag har använt det långt innan det första gången sågs på en lekplats. Tack vare goda kontakter i branschen har jag möjlihet att utöka min palett med färger som inte är så frekventa i idrottssammanhang. 

Den här gången har jag valt att arbeta nästan uteslutande i svart-vitt. På grund av gummigranulatens storlek, 0,5-1,5 mm blandar sig nyanserna, inte på ytan utan i ögat. Som pointillistiskt måleri.

Det är inte nödvändigt att veta om det men "Beijan" är det namn som min mammas yngre bröder kallade henne. Hon är döpt till Mary Elisabeth. Då hette hon Elisabet, nu heter hon Mary. Jag tycker "Beijan" andas väldigt mycket hoppingivande 50-tal. 

Familjegruppen utgår från ett foto som jag tog hand om efter min döda pappa. Hur kommer det sig att hans pappa är bortklippt ur fotografiet? Jag har inte en aning men det sätter igång fantasin och kanske förklarar det något om min pappa. Jag vill gärna se det så.

Född 1955 i Härnösand.


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs