Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 132. http://www.expressen.se/nyheter/oversvamningar-i-indien--over-200-doda/
Teknik Inbunden artistbook i popup-teknik, akvarell och tusch
Konstnär Lena Ignestam

Mina konstverk är utförda i pop-up teknik – så kallad paper-engineering. Verken tar avstamp i det oändliga flödet av nyheter, men är också en reflektion över de utmaningar och erfarenheter, som är en del av mänsklighetens villkor och historia: politiska skiftningar, migration, krig & fred, protester och revolution. De enstaka händelserna är unika, men själva händelseförloppet upprepar sig. 

Ett verk är till exempel baserat på en artikel i Expressen, som handlar om en omfattande översvämning i delstaten Tamil Nadu i Indien. Genom årtusenden har människor varit drabbade av naturens krafter och olika hot. Pompeji försvann i ett vulkanutbrott, och det stora romarriket föll samman av krig och konflikter.
Dock har människan har alltid känt ett obändigt hopp.Vi lever i skuggan av katastrofer, som en del av livets realitet som vi inte tror på förrän vi själv blir drabbade. Man tror inte att man ska bli träffad av blixten, men man tror att man ska vinna på lotto.

De andra två verken handlar dels om en gigantisk protestmarsch i Tyskland mot ett transatlantiskt handelsavtal, och om ett tiggarläger i Malmö – om migration och en önskan om ett bättre liv.

Till varje verk finns en QR- kod, så att man läsa artiklarna som verken är inspirerade av.

Jag är utbildad på Konstakademien i Köpenhamn, och arbetar främst med offentlig konst men också skulptur, teckning, artistbooks och animation.

Hemsidor:
www.zuninoignestam.com
www.lenaignestam.com
www.popuplab.info
E-post: info@lenaignestam.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs