Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 227. På tårna
Teknik Akryl och collage på pannå
Konstnär Lena Pårup

Inspirationen till mina bilder kommer från en tysk måttsättningsbok från 1930-talet. Den har använts när man byggt och planerat bostäder, arbetsplatser, skolor osv. Den beskriver med tysk noggrannhet hur man rör sig i olika rum, hur stor plats behövs för människor, djur och sakerna som omger dem. 

Boken har inspirerat mig till bilder som handlar om hur stort utrymme människor tar eller ges, om hur man tar plats och rör sig i olika rum. Bilderna är ur en serie som pågått i många år med långa avbrott för annat arbete i ateljén

Jag har arbetat som konstnär sedan 1970-talet, genom åren med olika material, både två och tredimensionella. I mina bilder förekommer nästan alltid människor, ofta rätt små figurer i olika rum och landskap. Jag inspireras av spår, skuggor, fläckar, ritningar, naturen, konst, böcker, film och har en förkärlek för gråskalan och det grafiskt svart vita.

Född i Uppsala 1950, bor i Stockholm
Hemsida: lenaparup.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs