Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 54. Ondskans blomma (Dark & Yellow)
Teknik Papper, mjöl, gips, salt, tapetklister, tempera, olja och bläck på linneduk
Konstnär Magali Cunico

Jag är född 1972 i Bienne/Biel, Schweiz, bor i Bagarmossen.
Jag arbetar huvudsakligen med måleri och installationer. Min konstnärliga process är en växelverkan mellan intuitiva och konkreta aspekter. Jag samlar bilder, tidningsartiklar, ord, letar samband mellan historiska och samtida händelser, fakta och fiktion.
I mitt senaste projekt har jag varit intresserad av att ställa frågor kring bevarandet och förstörandet, konstens och konstnärens roll.

Verket "Ondskans Blomma (Dark & Yellow)" ingår i en sammanställning av åtta verk med huvudtiteln "Ondskans Blommor". Det är baserat på Emil Noldes målning "Blumengarten".
"Blumengarten" är idag värd flera miljoner kronor och var i Moderna museets ägo fram till 2009. Verket visades vara nazistulen konst och efter många turer fick Moderna återlämna målningen till den familj som förlorat den under kriget.
För ett par år sedan återlämnades ytterligare ett verk av Emil Nolde, "Frauen im Blumengarten" till de tidigare judiska ägarnas arvingar, denna gång av Lehmbruck-museum i Tyskland.

I ett försök att problematisera och definiera de kulturella och sociala strukturer som utformar vår verklighet och dess olika skikt, lägger jag ihop olika fragment i en sammanställning där verken samspelar med varandra. Retrospektivt, kommer dessa nya ”meningsbyggen” att omtolkas av betraktaren.
Det finns inga enkla instruktioner för att begripa sig på vår samtid men det finns olika sätt att förhålla sig till den, likaså till en bild, en händelse och slutligen en målning.

Hemsida: magalicunico.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs