Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 225. Kärr
Teknik Kol, grafit, pastell, vaxkrita
Konstnär Magnus Petersson

Jag bor intill en stor skog, ett naturreservat, varifrån jag hämtar inspiration till många av mina bilder. Att vistas i skogen är som balsam för själen: lugnet, stillheten, dofterna. Skogen kan ibland också kännas mörk och hotfull, som att det finns något stort och ogripbart omkring en, ett väsen som följer varje steg man tar. 

I skogen där jag strövar omkring finns flera kärr och tjärnar; några med blanksvarta speglar, andra nästan helt igenväxta av mossor och vattenväxter. Varje gång jag kommer ut i naturen väcks min nyfikenhet, inte minst när jag ser dom där kärren; Hur har dom bildats? Varifrån kommer vattnet? Vad döljer sig på bottnen av dom?

Akvarell och teckning är i dagsläget mina främsta uttryckssätt. Jag gillar att växla mellan akvarellens lite mer meditativa process, med lång väntan på färg som skall torka, och kolets mer spontana uttryck. Akvarell är också en spontan teknik, men med kolet och kritorna kan jag verkligen rista, repa och gnugga mig fram till slutresultatet.

Född 1964, bosatt i Växjö.
Instagram: @mangepet

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs