Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 284. Masai
Teknik Akvarell
Konstnär Malin Östberg

Malin Östberg är född 1979, uppvuxen i Luleå och sedan 2003 verksam i Borlänge.
2011 startade Malin klädföretaget Undulat där hon hade ambitionen att kombinera mode med teckning. Modeteckningen fick henne att söka sig vidare inom måleri.
När hon för ett par år sedan gick sin första akvarellkurs fastnade hon för vattenfärgernas nycker och charm. Sedan dess har hon fortsatt att experimentera och letat efter sig själv och sitt konstnärskap genom akvarell. Ofta är motiven människor. Närgångna porträtt och händelser. Möten är en stor inspiration. Malin jobbar oftast med fotoförlaga av något slag men har ingen strävan att fånga exakthet, utan är ute efter en känsla och en berättelse. 

Så här säger Malin själv:
”Allting är i betraktarens ögon. Mina verk börjar där, det är jag som är betraktaren. Ibland får jag äran att se med nya ögon på bilder någon annan redan sett. Ibland får stunden mig att häpna och välja att ta den med mig, förvalta den, föreviga den och förhoppningsvis ge den rättvisa genom mina verk. Alltid känner jag kring mina bilder och hoppas att jag kan ge även dig en känsla, men det är upp till dig som betraktare vad.”

Malins bidrag till Vårsalongen är just ett sådant lånat möte. Malin har ett pågående samarbetsprojekt med fotografen Mikael Lindberg där hon tolkar hans bilder från resor i Afrika. Just denna bild är tagen på en kvinna i norra delen av Tanzania. Malin berättar: "Hennes blick fångade mig. Jag känner att hon ger mig ett lugn. I mina ögon är hon en mänsklig gudinna som utstrålar lugn, lycka, harmoni, självständighet och säkerhet.”

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs