Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 32. Uppväxt II
Teknik Olja på duk
Konstnär Marcus Bergman

Det samlade verket Uppväxt består av tre målningar som tillsammans bildar en triptyk. De skildrar en abstraherad version av mitt barndomshem, deformerat och omkastat, förseglat i naiva ljusa toner. Denna tvetydiga skildring ger olika svar på frågan om hur uppväxten på denna plats egentligen var. De oigenkännliga, sakliga formerna står i kontrast till den oskuldsfulla vita färgtonen som löper igenom verket. Min analytiska natur lyser här starkt igenom. Denna del av mig präglar även de andra konstformer jag utövar, såsom videokonst.

Huruvida min uppväxt var vacker eller deformerad spelar egentligen ingen roll i de här målningarna. De vedertagna antaganden som till priset av tvetydighet och flerdimensionella sammanhang tar över betraktandet är vad jag vill problematisera. Oavsett hur något eller någon ter sig eller ser ut så finns det en mångfaldig botten att beskåda. Trots att denna är bemålad i förföriska vita kulörer.

Jag är född 1993 i Göteborg och verksam där. Utbildad vid KV Konstskola samt Pernbys Målarskola.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs