Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 61. I skummet bor jag
Teknik Kol
Konstnär Maria Edlund

Mina bilder kan sinsemellan vara mycket olika i stilen. Oljor med finlir, expressionistiska oljor, små landskapsliknande blyertsar, vilda kolteckningar, enkaustik pang på, dito mer genomarbetade, collage osv. Jag är fri att undersöka i alla riktningar. Med tiden har det dock utkristalliserats olika ”stilfamiljer” som återkommer i mina verk. 

Utgångspunkten är ett öppet sinne och mod att ”förstöra” och ”göra fel”. I början har jag inte en susning om vad som ska hända; prövar och förkastar, om och om igen. Förr eller senare sker en öppning, det lossnar, och bilden börjar tala. Det brukar inledas med att en form, en flik, en färg eller liknande står fram och ropar på en fortsättning. Från den stunden börjar vi samarbeta. Bilden förmedlar hur den vill växa fram, och jag följer dess önskningar. Förvåning och lycka är min belöning, och man vet aldrig vad som väntar.

Bilderna som är med på Vårsalongen tillhör familjen ”det lekfulla barnet”, och det gläder mig att teckningarna får möta så många besökare.

Jag är född 1958 i Stockholm och bor i Järna.
Ett litet urval av mina bilder finns på:
maria-edlund.tumblr.com
Kontakt: kiselblomma@gmail.comUtställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs