Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 173. Försommaridyll
Teknik Akryl, blandteknik
Konstnär Marie Larsson

Jag är född 1958 och bor idag i Eksta, som är en strandsocken på sydvästra Gotland.
Ända sedan barnsben har jag fascinerats av färger. Jag kände att jag blev glad och lycklig av färg. Detta har följt mig genom livet vare sig det handlar om kläder, inredning eller konst. Att skapa ger tillfredsställelse och att måla fyller mig med glädje. Kan jag dessutom glädja andra med det jag skapat - fantastiskt!

Jag målar mestadels i akryl – blandteknik och akvarell, även om jag också gjort några försök i olja och målat med torrpastell. Är autodidakt på finsvenska, men tar jag bort det fina är jag bara självlärd.
Det som fastnar på duken eller papperet kan ibland benämnas som naivistiskt, dvs. det stämmer inte i perspektiv, det kan vara snett och vint samt överensstämmer inte med verkligheten även om en del gör det. Andra målningar blir mer abstrakta.

Jag målar helt enkelt det som gör mig glad och ger en känsla av välbehag. Att få bo på denna ö fyller mig ständigt med nya intryck av havets färger, solnedgångar, molnens lyster, alla blommor, ruiner mm.
Mina motiv är varierande men en hel del stadsmotiv i akryl där jag vill förmedla "feel good" när betraktaren ser på tavlan. Inspiration till dessa motiv får jag ofta från Visbys alla vackra vindlande gränder med dess blandning av medeltida kyrkor och hus och något nyare och det fantastiska ljus som finns här på ön men även från andra städer.
På årets Vårsalong finns två tavlor i akryl, ”Försommaridyll” där inspirationen är hämtad från Visby och ”Vägen hem” där inspirationen kommer från vår ”grannstad” Nynäshamn.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs