Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 173. Försommaridyll
Teknik Akryl, blandteknik
Konstnär Marie Larsson

Jag är född 1958 och bor idag i Eksta, som är en strandsocken på sydvästra Gotland.
Ända sedan barnsben har jag fascinerats av färger. Jag kände att jag blev glad och lycklig av färg. Detta har följt mig genom livet vare sig det handlar om kläder, inredning eller konst. Att skapa ger tillfredsställelse och att måla fyller mig med glädje. Kan jag dessutom glädja andra med det jag skapat - fantastiskt!

Jag målar mestadels i akryl – blandteknik och akvarell, även om jag också gjort några försök i olja och målat med torrpastell. Är autodidakt på finsvenska, men tar jag bort det fina är jag bara självlärd.
Det som fastnar på duken eller papperet kan ibland benämnas som naivistiskt, dvs. det stämmer inte i perspektiv, det kan vara snett och vint samt överensstämmer inte med verkligheten även om en del gör det. Andra målningar blir mer abstrakta.

Jag målar helt enkelt det som gör mig glad och ger en känsla av välbehag. Att få bo på denna ö fyller mig ständigt med nya intryck av havets färger, solnedgångar, molnens lyster, alla blommor, ruiner mm.
Mina motiv är varierande men en hel del stadsmotiv i akryl där jag vill förmedla "feel good" när betraktaren ser på tavlan. Inspiration till dessa motiv får jag ofta från Visbys alla vackra vindlande gränder med dess blandning av medeltida kyrkor och hus och något nyare och det fantastiska ljus som finns här på ön men även från andra städer.
På årets Vårsalong finns två tavlor i akryl, ”Försommaridyll” där inspirationen är hämtad från Visby och ”Vägen hem” där inspirationen kommer från vår ”grannstad” Nynäshamn.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs