Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 117. Landskap I
Teknik Kol och blyerts på handgjort papper
Konstnär Marielle Göthberg

Mina tre verk som jag ställer ut på vårsalongen heter Landskap I, IV och V. Trots titeln är det uppenbart att jag har tecknat området kring ögat på tre olika människor. Med titeln vill jag understryka min syn på människans hud och kropp som ett landskap.
Jag ser strukturer och fält i en människas hud som påminner otroligt mycket om berg, floder, sjöar, gräs, träd etc. Just det här dramatiska och romantiska landskapet som jag ser människokroppen som, vill jag beskriva i mina teckningar. 

I den här serien har jag fastnat för ögat. Inte bara formerna och rörelsen i ansiktet runt den plats ögat befinner sig i är väldigt spännande, utan själva ögat i sig är förmodligen den mest uttrycksfulla delen av våran kropp.
Det är för mig otroligt intressant hur hela uttrycket förändras med väldigt subtila skillnader i musklerna kring ögat eller pupillens position. Man kan med en millimeters skillnad i vinkel på ögonlock, pupill etc. få ögat att gå från att se orolig ut till att se tillfreds ut. Därför jag har jag utvecklat en fixering för ögat och tecknat otaliga ögon det senaste året.

Född 1998 och bor i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs