Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 52. Tanto 1
Teknik Olja på duk
Konstnär Mette Camp

Mitt stora intresse i hela mitt liv har varit att teckna och måla.
Jag älskar att fånga rörelser, uttryck, energi och känslor. Lycka för mig är att stå vid staffliet och måla, eller teckna av folk på tunnelbanan eller barer. Tiden försvinner och jag är ett med nuet.  

Denna målning är inspirerad av ett romantiskt möte, sensommar på båtbryggan i Tantolunden. En soulmate och jag njöt av hur solen gassade på näckrosbladen och det måste bara förevigas.

Kort om min bakgrund: Efter 13 år i Afrika, nyskild, flyttade jag hem med mina två barn till Stockholm och hade turen att hamna på SVT som tecknare och grafisk formgivare. När TV4 drog igång följde jag med. Där har jag varit i 25 år och bland annat tecknat massor av rättegångar. En ynnest att få försörja sig på sin hobby.
Först nu, sedan två år, har jag ägnat mig helt åt min konstnärlighet. Tacksam att vara 73 år och fortfarande känna att jag har sååå mycket kvar att lära.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs