Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 215. Spelet på Palmes tid
Teknik Kartong, knivar, saxar, akryl, skrivarbläck, papper
Konstnär Nym

Min konstnärliga praktik är huvudsakligen inriktad mot datahantering och skapande verksamhet. Jag tror att jag kan "bygga skarvar" för att göra livet meningsfullt. Jag jobbar gärna med färg och form. Jag vill bryta med tidsenlighet och -bundenhet. Jag är född på Annika Norlins 14-årsdag och vi bor i samma stad.

Jag vill med "Spelet på Palmes tid" illustrera mitt sjuttiotals Sverige. Det finns en känsla jag ofta brottas med och som handlar om den tiden i det här landet. Det är en känsla jag inte kan försvara eller förklara. Det handlar inte om trygghet eller nostalgi. Det är något annat, något tragiskt och sorgligt men ändå fint ungefär.

Mina A och O är koncept och humor. Mitt yrkeskunnande är praktiskt och sensoriskt. Som konstnär är det viktigt att ha en bred kunskapsbas att stå på. Jag brukar ibland säga att det finns något attraktivt i det specifikt onödiga.

På webbplatsen Nym.world finns information om tidigare och pågående projekt som faller inom ramen för mitt skapande.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs