Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 93. Jag hugger ved tills jag inte längre kan
Teknik Olja och akryl på duk
Konstnär Pauline Fransson

Jag är född 1990 och läser just nu mitt tredje år på den Kungliga Danska konstakademin i Köpenhamn. Även verksam i Ateljéhus Pukeberg som ligger i Nybro i sydöstra Småland. 

Målningen ”Jag hugger ved tills jag inte längre kan” ingår i en serie som jag jobbat med under stora delar av 2017 och som går under namnet ”Skov”. Det är dels namnet för skog på danska men också namnet för uppflammande sjukdomstillstånd på svenska. 

I alla målningarna, inklusive denna, så har jag försökt närma mig såväl skogen och trädens sjukdomar som människans sjukdomar och jag är intresserad av system som genom felkonstruktion attackerar eller omorganiserar sig själv. I människans fall genom så kallade autoimmuna sjukdomar. 

I målningen ”Jag hugger ved tills jag inte längre kan” har jag velat närma mig en slags gräns där en kropp inte längre är hållbar eller kapabel till handlingar som den tidigare kunnat. Genom yta och färg har jag försökt närma mig vad som är friskt och sjukt samt synligheten i det.

Hemsida: www.paulinefransson.se/
Instagram: www.instagram.com/paulinesfransson/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs