Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 249. Vichy dansar Boogaloo
Teknik Olja
Konstnär Per Sonerud

Hösten 2015 ringer Stims dåvarande ordförande Kjell-Åke Hamrén och frågar om han får köpa en tavla till sin nyinköpta lägenhet. Han ger även komplimanger av oanade höjder. Jag Säjer JA! Hedrad, det är på nåt sätt första erkännandet från “de begåvade och belästa”.

Tiden går. Livet är ett svart hål och en stor vit duk. Har en lika stor duk till, målar en kvinna med dinglande behag som står på händerna bara för att hylla Diana Andersson som jag ska vara förspel till på Kulturkossan, Järvsö, senare under sommaren.

Kjell-Åke vet om min ångest så för att hjälpa till, hitta lite inspiration, skickar han en bild på en nyinköpt matta som ska ligga på golvet i rummet där oljan ska hänga. Målar mattan efter bästa förmåga. Sen hjärntorka. Stopp. Elände. Noll.

Så en vårmorgon 05.30, rejält tankad på kaffe, målar jag min hund Vichy samtidigt som jag tittar på Dianas behag och hjärtformade stjärt. Lust, ljus, lycka och livsglädje. Vichy dansar boogaloo samtidigt som hon försöker härma en kvinna med ljuvliga former stående på händer. Orsaken till Vichys paffhet och förvåning. 

Tavlan var för stor för Kjell-Åke. Som istället fick en olja med ett vardagsrum och ett piano som hänger i ett vardagsrum med ett piano och en matta liknande den på tavlan.

Besök gärna min hemsida för mer information om mig och min konst: personerudart.se/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs