Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 166. Jubé orange au vert
Teknik Diorama
Konstnär Petter Kreuger

Jag arbetar nästan uteslutande med dioramor. Färdiga för tittbruk och lätta att torka av när dammet lagt sig. Innehållet kan ju vara så ömtåligt att det inte tål att torkas av flera gånger. Själva förseglingen när jag lagt på glaset är som en sorts tydlig gräns för att "nu kan jag inte lägga på mer eller reducera". Där i det ögonblicket blir allt klart.

På Liljevalchs Vårsalong visas de 3 första verken ur Jubé-serien. Jubé är ordet för genombruten skärmvägg. Här använder jag färger och fanér och akrylplast i bygget av rumsligheter. Rumsligheter som blir till toner eller klanger i en form av skulptur. Ett bygge där varje anslag noga vägs mot såväl de intilliggande som helheten. Förstås inspirerar Donald Judd, Tobias Sternberg  David Shrigley och Louise Nevelson mitt skapande. Naturen, samtiden och musiken likaså.

Född 1973 i Vallentuna, verksam i Stockholm. Har ställt ut i Tyskland tre gånger samt nu senast i Sydney, Australien. 5 maj är det vernissage på den första soloutställningen sedan 2013, på Hilsbach Kunst Kultur nära Aurach i Bayern.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs