Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 166. Jubé orange au vert
Teknik Diorama
Konstnär Petter Kreuger

Jag arbetar nästan uteslutande med dioramor. Färdiga för tittbruk och lätta att torka av när dammet lagt sig. Innehållet kan ju vara så ömtåligt att det inte tål att torkas av flera gånger. Själva förseglingen när jag lagt på glaset är som en sorts tydlig gräns för att "nu kan jag inte lägga på mer eller reducera". Där i det ögonblicket blir allt klart.

På Liljevalchs Vårsalong visas de 3 första verken ur Jubé-serien. Jubé är ordet för genombruten skärmvägg. Här använder jag färger och fanér och akrylplast i bygget av rumsligheter. Rumsligheter som blir till toner eller klanger i en form av skulptur. Ett bygge där varje anslag noga vägs mot såväl de intilliggande som helheten. Förstås inspirerar Donald Judd, Tobias Sternberg  David Shrigley och Louise Nevelson mitt skapande. Naturen, samtiden och musiken likaså.

Född 1973 i Vallentuna, verksam i Stockholm. Har ställt ut i Tyskland tre gånger samt nu senast i Sydney, Australien. 5 maj är det vernissage på den första soloutställningen sedan 2013, på Hilsbach Kunst Kultur nära Aurach i Bayern.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs