Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 202. It always rains on Sundays
Teknik Plexiglasgravyr på papper
Konstnär Ronald Miller

När jag skriver dessa rader har jag bara några dagar kvar till min 80-årsdag. Jag är född i London 1938. Som barn upplevde jag bombningen av London under andra världskriget samt många års vistelse i olika tbc-sanatorier. Jag flyttade till Danmark 1961 och där träffade jag och gifte mig med Ingrid. 1976 flyttade vi till Ingrids mammas barndomshem i Ljungby kommun i Småland.

Jag är huvudsakligen autodidakt, men eftersom Ingrid har varit elev på grafikskolan Forums kvällsskola i Malmö har jag fått hjälp med de olika grafiska teknikerna. Mina motiv handlar nästan alltid om stadsmiljöer. Trots att jag har bott 40 år ute på landet här i Ljungby kommun har minnet av min uppväxt i London aldrig bleknat.

Jag graverar i plexiglas med samma teknik som redan tidigare användes på ändträ, det vill säga med en fyrkantig stålbit som slipas med en vinkel av 30-45 grader. Denna stålbit kallas stickel. Det är en mycket långsam procedur att gravera en bild på detta sättet. Det tar mig flera månader att gravera varje bild innan jag kan ta första provtrycket, och ännu något korrigerande arbete med stickeln innan jag är helt nöjd med min bild. Sen kommer tryckningen som görs för hand av mig. Ett långsamt förfarande det också.

Hemsida : ronaldmiller.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs